Click on the flag for
 the English version
Computers             
   
                                                                   


Op deze pagina wil ik een overzicht geven van de computers die ik heb staan.
De meest recente computer is de Medion MD 8008 met een 2,6 GHz Pentium 4 processor, 512 MB intern geheugen, een 120 GB harde schijf, een DVD ROM speler en een DVD rewriter (-R, -RW). Tevens zit er een "cardreader" in die diverse kaarten kan lezen. Dit alles draait onder Windows XP Home edition.
Aan deze PC heb ik een 19 inch monitor hangen.
Naast deze computer heb ik ook een netwerkje gebouwd met een aantal oude computers.
De meeste zijn nog 486jes (prolinea's van Compaq), varierend van 33 MHz tot 100 MHZ, een 486 (ook een Compaq prolinea) met een Pentium overdrive (83 MHZ), die allemaal onder Windows 95 draaien, en een Compaq Deskpro met een Pentium I van 200 MHz, draaiende onder Windows 98. De Deskpro is tevens in het bezit van een DVD speler en een CD rewriter.
Het netwerk bestaat uit coaxkabel, wat het grote voordeel heeft, dat de computers gewoon aan elkaar kunnen worden doorverbonden.

Wat nog in de planning zit is het opzetten van een router met firewall, zodat ik via het netwerk met elke computer kan internetten. De bedoeling is dat dit onder Linux gaat gebeuren. Tevens wil ik een aantal computers gaan uitrusten met Linux, om op die manier wat ervaring op te doen met dit besturingssysteem.